Білоруське держТБ заявило про іноземний слід в протестах / фото ua.depositphotos.com

Білоруський державний телеканал ОНТ повідомив, що мікроавтобус з російськими номерними знаками, "повністю завантажений боєприпасами, наметами та іншими предметами для організації вуличних заворушень", був знайдений за міським торговим центром "Рига".

Читайте такожУ Мінську розпочалися затримання: чути вибухи (фото)

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Відео дня

Зазначається, що телеканал повідомив із посиланням на правоохоронців, що це може свідчити про «спробу розхитати ситуацію з-за меж Білорусі».

У сюжеті йдеться, що нібито «українські та російські сліди в організації протестів» простежуються не лише в Мінську, а й у Новополоцьку та інших містах країни.

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори .
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених, один чоловік загинув в результаті наїзду спецавтомобіля.
  • Увечері 10 серпня протести поновилися. Військовий спецназ в Мінську відкрив вогонь по протестувальниках. Також відбулися масові затримання по всій країні.