Мародери розграбували потяг на ходу / скріншот з відео

У Чикаго натовп американців розграбував потяг на ходу.

Відео інциденту опубліковано на YouTube-каналі KaySwiss Roll.

На записі видно, як мародери скидають з потягу техніку та інші товари, в той час як інші біжать за ним і підбирають речі.

Як повідомляв раніше УНІАН, 25 травня в Міннеаполісі 46-річний афроамериканець Джордж Флойд помер після затримання поліцією міста. Один з копів придавив його шию коліном, попри те, що Флойд кілька разів повторював, що задихається. Врешті-решт він втратив свідомість, а згодом помер.

Читайте такожУ США масові заворушення через смерть Джорджа Флойда йдуть на спад (фоторепортаж)

Чотирьох поліцейських вже звільнили. Головному підозрюваному висунули звинувачення у вбивстві з необережності. Щодо інших ще тривають слідчі дії.

Очевидці зняли затримання на відео, яке розлетілося країною і викликало хвилю обурення. Масові протести охопили десятки штатів, вони супроводжуються заворушеннями і сутичками з поліцією. Проти мітингувальників застосовують сльозогінний газ і гумові кулі. Подекуди демонстранти підпалюють машини, грабують магазини і офіси.

Відомо про постраждалих з обох сторін. У багатьох штатах запровадили комендантську годину. Для врегулювання ситуації на вулицю вивели Нацгвардію.