Пам'ятник Теодору Рузвельту, поруч із яким - виходець з Африки і корінний американець / REUTERS

Президент США Дональд Трамп дозволив затримувати всіх, хто руйнує пам'ятки та іншу федеральну власність, і карати їх за це позбавленням волі.

Про це глава американської держави написав на своїй сторінці в Twitter.

Читайте такожБільшість американців виступив проти ідеї виплат темношкірим за рабство

Відео дня

"Я дозволив федеральному уряду заарештовувати всіх, хто займається вандалізмом і руйнує пам'ятники, статуї та іншу федеральну власність у США, і позбавляти їх волі аж до десяти років відповідно до закону про збереження меморіалів ветеранам та іншими законами, що стосуються цього питання", - написав Трамп.

Президент США зазначив, що це рішення вже набрало чинності. За його словами, нові правила дозволено використовувати заднім числом.

false

Як повідомляв УНІАН, учасники протестів проти расової несправедливості і поліцейського насильства в американському місті Портленді осквернили, а потім повалили пам'ятник першому президенту й одного із засновників США Джорджу Вашингтону.

У червні Американський музей природної історії в Нью-Йорку вирішив демонтувати пам'ятник 26-му президентові США Теодору Рузвельту, який зображений поруч з вихідцем з Африки і корінним американцем. Дональд Трамп закликав музей не зносити пам'ятник.