Дональд Трамп розкритикував рух Black Lives Matter / REUTERS

Президент США Дональд Трамп розкритикував рух Black Lives Matter, що з'явився після смерті афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцейськими.

Про це повідомляє НВ із посиланням на Fox News.

"Коли я вперше почув про Black Lives Matter, я сказав: "Це жахлива назва. Вона дискримінаційна. Це погано для чорних людей. Це погано для всіх", - заявив президент США.

Дональд Трамп також припустив, що рух Black Lives Matter є "марксистською організацією".

Читайте такожТрамп назвавши "єдиний" спосіб зупинити заворушення в США

Протести в США через смерть Флойда

  • Протести в США 2020 через смерть Джорджа Флойда У США не вщухають масові заворушення, викликані загибеллю затриманого поліцією темношкірого жителя Міннеаполіса (штат Міннесота) Джорджа Флойда. Масовими протестами охоплені десятки міст по всій Америці. Є жертви й десятки поранених.
  • Афроамериканець Джордж Флойд помер у лікарні Міннеаполіса після арешту 25 травня. Його запідозрили у використанні фальшивої банкноти. Поліцейський Дерек Шовін, який заарештував Флойда, у ході захоплення тиснув коліном на його шию та ігнорував скарги заарештованого на брак повітря. Шовін заарештований, йому висунули звинувачення у вбивстві.
  • Учасники протестів проти расової несправедливості і поліцейського насильства в американському місті Портленді осквернили, а потім повалили пам'ятник першому президенту і одному із засновників США Джорджу Вашингтону.
  • У червні Американський музей природної історії в Нью-Йорку вирішив демонтувати пам'ятник 26-му президенту США Теодору Рузвельту, який зображений поруч з вихідцем з Африки і корінним американцем. Дональд Трамп закликав музей не зносити пам'ятник.
  • У Портленді в липні поліція розганяла протестувальників сльозогінним газом.
  • У Сіетлі поліція затримала понад 40 протестувальників в ході масових заворушень. У сутичках з натовпом постраждав 21 офіцер поліції.