На репортера Омара Хіменеса наділи наручники / скріншот з відео

Знімальну групу телеканалу CNN заарештували під час прямого ефіру з американського міста Міннеаполіс, жителі якого бунтують через смерть чорношкірого.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Читайте такожNew York Times: Міннеаполіс у вогні після смерті афро-американця під час арешту (фото)

Журналіст Омар Хіменес і його команда вийшли в ефір програми «Новий день» для висвітлення акції протесту. Перебуваючи в епіцентрі зіткнень, Хіменес представився журналістом і висловив готовність відійти разом зі своєю командою туди, куди їм скаже поліція.

Замість цього журналіст, продюсер та оператор були арештовані, при цьому на Хіменеса були надіті наручники. Пізніше телеканал CNN отримав вибачення від губернатора штату Міннесота за цей інцидент. Кореспондент і знімальна група були відпущені на свободу.

Як повідомляв УНІАН, протести в Міннеаполісі та інших містах США почалися після того, як афроамериканець Джордж Флойд загинув під час затримання білими офіцерами поліції. Один з поліцейських став коліном йому на горло. При цьому він не реагував на скарги затриманого, що йому важко дихати. Смерть Флойда стала причиною початку мирних протестів. Після того, як поліція спробувала в середу розігнати натовп, почалося насильство.