Путін не став вітати Лукашенка з інавгурацією / Фото : REUTERS

Президент РФ Володимир Путін не вітав Олександра Лукашенка з інавгурацією в Білорусі.

Читайте також"Образливо для Путіна": російський політолог оцінив "катакомбну" інавгурацію Лукашенка

Як повідомляє "ТАСС", таку заяву зробив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. За його словами, в такому привітанні не було необхідності.

Відео дня

"Президент [РФ] вітав президента Лукашенка з перемогою на виборах і телефоном, і далі вже очно під час недавнього робочого візиту президента Білорусі в Сочі", - заявив представник Кремля.

За його словами, для привітання з інавгурацією "немає обов'язкового" протоколу, адже "привітання вже було".

Протести в Білорусі та інавгурація Лукашенка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту і страйки, які тривають вже понад місяць. Силовики жорстоко затримують і б'ють демонстрантів, постраждали сотні людей. Є загиблі.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили застосувати санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня, Лукашенко вступив на посаду президента Білорусі в ході таємної церемонії інавгурації. На неї були запрошені всього кілька сотень людей, інавгурація проводилася без анонсу і телетрансляції.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що "інавгурація" Олександра Лукашенка не означає визнання його легітимності на посаді президента.