Путін зібрав Радбез для ухвалення рішення щодо Донбасу / скріншот відео

Президент РФ Володимир Путін під час виступу на Раді Безпеки, члени якої обговорюють визнання окупованого Донбасу, процитував першого президента України Леоніда Кравчука.

Зокрема, Путін повторив російською мовою знамениту фразу "маємо те, що маємо".

"Росія робила і робить досі зусилля для того, щоб вирішити всі складні і трагічні моменти розвитку подій мирним шляхом, але ось - ми маємо на сьогоднішній день те, що маємо", - заявив Путін, перераховуючи традиційні російські фейки про Україну.

Під час засідання Радбезу, крім Путіна, також виступили керівники Держдуми, МЗС і силових органів. Всі вони підтримали визнання терористичних угруповань "ЛДНР". На завершення Путін заявив, що остаточне рішення з даного питання буде ухвалене сьогодні.

Раніше сьогодні розслідувачі Conflict Intelligence Team (CIT), які моніторять ситуацію з пересуванням російських військ, повідомили, що процес їх перекидання до українського кордону завершено - готується можливий наступ.

Загроза вторгнення Росії в Україну

Росія восени 2021 року загострила ситуацію на українському кордоні – стягнула багато військових і техніки. У нашій країні і в західних державах заговорили про загрозу повномасштабного вторгнення.

У середині грудня МЗС РФ опублікувало проект договору між РФ і США про "гарантії безпеки", в якому РФ, зокрема, запропонувало відмовитися від прийняття України в НАТО. Американська сторона висловилася проти того, щоб закривати перед Києвом двері в Альянс.

15 лютого 2022 року РФ стверджувала, що почала відведення військ від кордонів України в місця постійної дислокації. У США і в НАТО таку інформацію не підтвердили.

У США і Великобританії при цьому стверджують, що російське вторгнення в Україну може початися найближчим часом.