Patriot збивають російські ракети "Кинджал" в Україні / фото US Army

Навесні компанія Lockheed Martin перевірить, чи зможе вона успішно інтегрувати новітній і найбільш ефективний варіант ракети Patriot армії США з бойовою системою Aegis ВМС США, пише Defense News.

За словами віце-президента з військово-морських систем в області ракет Тома Коупмана, до кінця року Lockheed витратить близько 100 мільйонів доларів на інтеграцію ракетного сегмента Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3 MSE).

"У ВМС США є прогалини в можливостях для боротьби з передовими загрозами на морі, - сказав він. - Ракета Patriot - це перевірена в боях зброя проти сучасних загроз, проти гіперзвукової зброї".

Відео дня

Влітку 2023 року компанія Lockheed довела, що може інтегрувати ракети PAC-3 MSE з радаром Aegis SPY-1, інтегрованим датчиком протиповітряної та протиракетної оборони, на борту кораблів, оснащених системою Aegis.

За словами Коупмана, у весняних випробуваннях з бойовою стрільбою буде використовуватися наземна система вертикального пуску, яка покликана продемонструвати інтеграцію з усією бойовою системою Aegis.

Зазначається, що модернізована ракета PAC-3 MSE вже має гарячу виробничу лінію в Арканзасі, яка на цей час нарощує потужність до 550 ракет на рік. Ракета зазвичай запускається із системи ППО Patriot армії США. Lockheed планує збільшити обсяги виробництва, оскільки вона поповнює і запаси ракет, відправлені в Україну.

Дефіцит ракет для Patriot

Нагадаємо, на початку січня the New York Times писав, що офіційні особи Білого дому і Пентагону попередили, що США незабаром не зможуть постачати передані Україні комплекси Patriot ракетами.

Повідомлялося, що вартість даних ракет-перехоплювачів може становити від 2 до 4 мільйонів доларів за штуку.

Вас також можуть зацікавити новини: