Ілюстрація / REUTERS

Влада США зажадали закрити генеральне консульство Китаю в Х'юстоні, повідомила Reuters офіційний представник Держдепу Морган Ортаґус. 

«Ми наказали закрити генеральне консульство КНР в Х'юстоні, щоб захистити американську інтелектуальну власність та особисті дані американців», — йдеться в заяві Ортаґус, що надійшов на Reuters.

Агентство Reuters з посиланням на свої джерела повідомило, що у відповідь кроку в Пекіні розглядають можливість закриття консульства США в Ухані.

Відео дня

Раніше в середу китайське видання The Global Times повідомило, що влада США зажадала закрити китайське генконсульство в Х'юстоні протягом 72 годин.

Читайте такожКонгрес США схвалив санкції проти Китаю через закон про нацбезпеку Гонконгу

«Це однобічна політична провокація з боку США проти Китаю, грубе порушення міжнародного права та основних норм, що регулюють міжнародні відносини, серйозне порушення відповідних положень американо-китайського договору про консульські відносини і навмисна спроба підірвати відносини Китаю і США», — заявив у середу офіційний представник МЗС Китаю Ван Веньбінь.

Представник МЗС КНР також попередив, що у разі відмови Вашингтона скасувати «помилкове рішення» з приводу закриття консульства в Х'юстоні, Пекін «зробить необхідні контрзаходи».

Як повідомляв раніше УНІАН, Конгрес США схвалив законопроект, що передбачає економічні санкції для банків, які співпрацюють з чиновниками Китаю і самих чиновників, причетних до голосування за закон про національну безпеку Гонконгу. Він обмежує автономію регіону.