Лукашенко почав полює на членів моніторингової групи "Беларуски Гаюн" \ фото ua.depositphotos.com

Силовики, підконтрольні Олександру Лукашенку, під виглядом представників моніторингової групи "Беларускі Гаюн" почали пропонувати білорусам "співпрацю" і вимагати особисті дані.

Як говориться в повідомленні "Беларуського Гаюна", учасники групи з'ясували, що в чат-ботах знайомств активізувалися силовики, які розсилають пропозиції на спілкування.

Зокрема, в особистих повідомленнях аккаунт починає розповідати, що нібито він представник "Гаюна" і таким чином шукає джерела інформації.

Відео дня

Потім цей "представник" вимагає від людини її особисті дані: ПІБ, дату народження, звідки вона, де навчалася, де працює, хобі.

У моніторинговій групі зазначили, що ніколи і нікому не пишуть в особисті повідомлення: "Єдине джерело зв'язку з моніторинговою групою - це бот: @HajunBYbot". 

Також там ніколи не запитують особистих даних інформатора: "Навіщо нам знати ваше справжнє ім'я і, боронь господи, хобі?!", - зазначили представники групи, закликавши не відповідати акаунтам силовиків, які представляються "Гаюном". 

Моніторингова група "Беларуски Гаюн"

"Беларускі Гаюн" стежить за пересуванням білоруських ЗС, а також інших військових на території Білорусі. 

Група активно повідомляє про пересування білоруських військових на тлі даних про можливий наступ на Україну з білоруської території.

Вас також можуть зацікавити новини: