"Дівчинку з кулькою" пустять з молотка \ фото REUTERS

Диптих британського вуличного художника Бенксі під назвою "Дівчинка з кулькою" виставлений на торгах аукціонного дому Christie's в Лондоні.

Це одна з 25 копій оригіналу твору, який не зберігся, створених в 2005 році на полотнах. В аукціонному будинку розраховують, що полотно піде з молотка за $3-5 млн.

Читайте такожНевідомі знищили найновіший малюнок Бенксі (фото)

Відео дня

"Робота складається з двох полотен, кожне в масштабі 30х30 см. В одному з них стоїть маленька дівчинка, намальована чорним трафаретом на білому тлі, з піднятою рукою; в іншому - червона повітряна кулька у формі серця, яка несеться в небо", - йдеться у повідомленні Christie's.

Оригінальний малюнок "Дівчинка з кулькою" з'явився біля друкарні Shoreditch в 2002 році, а два роки по тому на Південному березі Лондона з'явилася ще одна версія, цього разу супроводжувана повідомленням "Надія є завжди".

У 2017 році картина Бенксі "Дівчинка з кулькою" була визнана найулюбленішим твором в Британії.

Як повідомляв УНІАН, в травні на торгах Christie's в Гонконзі були продані дві роботи Бенксі, за які покупець заплатив трохи більше $8 млн. Зокрема, картина під назвою "Розпродаж закінчується сьогодні" пішла за 47 млн гонконгських доларів ($6,06 млн), а картина "Колібрі" - за 15,9 млн гонконгських доларів ($2,04 млн).