Росія веде проти України психологічну війну, поставлено головну мету – економіст

Імовірність великомасштабного наступу РФ на Україну дорівнює нулю, вважає російський експерт.

Російський економіст, очільник Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов вважає, що упродовж останніх трьох місяців РФ веде проти України психологічну війну і хоче досягти конкретної мети.

Головна мета Росії – змусити українську владу піти на прямі переговори з представниками самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", розповів експерт в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, психологічна війна Росії проти України йде на "вимотування, на нерви й на створення атмосфери паніки".

"...Є інша війна... війна яка йде останні три місяці – це війна психологічна, ...для головної мети – для того, щоб змусити українське керівництво відмовитися від тієї принципової політики, якої це керівництво дотримувалося протягом останнього часу, і піти на прямі переговори з сепаратистами в "ДНР" і "ЛНР"...", – заявив співрозмовник.

Ілларіонов вважає, що гібридна війна Росії проти України, яка почалася у 2014 році, не переросте в реальне велике протистояння.

Читайте такожЕксперт сказав, до якої події Путін точно не нападе на Україну"...ось цієї великої війни, ось цього великомасштабного наступу з усіма тими стрілочками, з оточенням великих українських міст, захопленням південної України, захопленням лівобережної України, з досягненням Дніпра, з облогою Києва – ось всього цього не буде. Звертаю увагу, цього не буде... зовсім. Імовірність цього дорівнює нулю...", – стверджує економіст.

Раніше російський журналіст і телеведучий Андрій Караулов поділився думкою, що влада РФ піде в Україну тільки в тому разі, якщо буде можливість почати чужими руками. Ведучий вважає, що похід Росії в Україну стане самогубством.

Агресія Росії проти України  що потрібно знати

Російська влада у 2014-му захопила Крим. У цьому ж році війська Росії вдерлися на частину Донецької та Луганської областей. РФ підтримала бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР", не визнала, що є стороною конфлікту, назвала себе "посередником" і почала вимагати, щоб Київ вів прямі переговори з представниками бойовиків.

Влада України відмовляється вести прямі переговори з представниками "ЛДНР". В Україні так званих "лідерів" бойовиків вважають маріонетками Росії.

Восени 2021 року конфлікт між Україною і РФ загострився – російська сторона стягнула до кордону з нашою державою багато військових і техніки.

Україна та низка її західних партнерів попередили, що є загроза широкомасштабного вторгнення.

Наприкінці січня поточного року секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов стверджував, що широкомасштабний наступ Росії на Україну фізично неможливий.

Вас також можуть зацікавити новини: