Володимиру Путіну потрібна воєнна перемога, вважає журналіст / фото REUTERS

Російський журналіст та телеведучий Андрій Караулов вважає, що РФ піде в Україну тільки в тому разі, якщо з'явиться можливість почати чужими руками.

Похід РФ в Україну буде самогубством, розповів ведучий в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

Караулов вірить, що Росія може піти в Україну, хоча будь-яка війна на території, "густонаселеній атомними станціями, хімічними підприємствами, аміакопроводами просто неможлива".

Відео дня

"...якщо буде можливість, чужими руками почати..., вірю... хоча це самогубство... а у нього (російського президента Володимира Путіна – Ред.) іншого немає – у нього не вийшло у власній країні ні з медициною, ні з інфляцією, ні з чим. Ціни такі, що людям скоро жерти буде нічого. Значить... потрібна воєнна перемога...", – заявив телеведучий.

Читайте такожЕксперт сказав, чи загрожують Україні ракетні удари з боку РосіїРаніше російський опозиціонер Дмитро Гудков говорив, що не вірить у широкомасштабне вторгнення РФ в Україну, в першу чергу, з внутрішньополітичної причини – росіяни добре ставляться до української держави й не хочуть війни.

Агресія Росії проти України коротко про головне

У 2014 році російська влада незаконно анексувала Крим. У цьому ж році війська РФ вдерлися на частину Донецької та Луганської областей. Російська сторона також підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" та "ЛНР".

Низка країн Заходу покарали Росію за агресію проти України – запровадили санкції. 

Сама влада РФ стверджує, що Крим "повернувся в рідну гавань", а вторгнення на частину Донбасу просто не визнає.

Конфлікт між нашою країною й РФ загострився восени 2021-го – російська сторона стягнула до українського кордону багато військових і техніки.

Наша країна й низка її західних партнерів заговорили про те, що є загроза широкомасштабного російського вторгнення.

Наприкінці січня 2022 року секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов сказав, що повномасштабний наступ РФ фізично неможливий.

Вас також можуть зацікавити новини: