Володимир Путін не вдереться в Україну до зимової Олімпіади в Китаї, спрогнозував експерт / фото REUTERS

Президент Російської Федерації Володимир Путін точно не нападе на Україну до зимових Олімпійських ігор у Китаї. 

Росія поступово готується до вторгнення в Українську державу, розповів військовий експерт Михайло Притула в ефірі телеканалу "Будинок".

За його словами, глава РФ здатен атакувати Україну після Ігор.

Відео дня

"Відбувається поступова... підготовка до вторгнення в Україну. Це ми бачимо, тому що йде інформація про те, що розгортають мобільні госпіталі з боку Російської Федерації, вони евакуюють своїх людей, вони везуть "Іскандери" з Далекого Сходу... про що це говорить? Про те, що до Олімпіади в Китаї Путін не нападе, це точно...", – сказав співрозмовник.

Притула вважає, що, якщо РФ вдереться в нашу країну до Олімпійських ігор, то цю війну не зрозуміє Китай.

Читайте такожЧому Росія не нападе на Україну: експерт з розвідки назвав несподівану причину"...А після Олімпіади Путін може піти в атаку...", – попередив військовий експерт.

Нагадаємо, у столиці Китаю Пекіні з 4 до 20 лютого заплановано проведення XXIV зимових Олімпійських ігор.

Агресія Росії проти України довідка УНІАН

У 2014 році Росія захопила український Крим, а потім вдерлася на частину Донецької та Луганської областей й почала підтримувати бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР". Низка країн Заходу покарали російську владу за агресію проти України – запровадили санкції.

Восени 2021 року стало відомо, що РФ перекинула до кордону з Україною значну кількість військових і техніки. Такі дії Росії занепокоїли західних партнерів України.

Зокрема, США та країни ЄС пригрозили РФ новими санкціями у разі агресії проти української держави.

Наприкінці листопада минулого року керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов говорив, що РФ стягнула до кордону понад 90 тис. військових і може піти на вторгнення на початку 2022-го.

У середині січня поточного року в розслідувальній групі Conflict Intelligence Team поділилися інформацією, що російські ракетні комплекси "Іскандер" як мінімум з двох бригад Східного військового округу РФ перекидають у західному напрямку, можливо, "в Україну".

Вас також можуть зацікавити новини: