Журналіст розповів, як російські пропагандисти впливають на редакторську політику ДержТБ в Білорусі / фото REUTERS

Зараз фактично білоруське державне ТБ знаходиться в безпосередньому підпорядкуванні російському пропагандистському телебаченню Russia Today.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" розповів білоруський журналіст Зміцер Міцкевич, коментуючи протести у Білорусі та масове звільнення журналістів.

"Місце журналістів, які звільнилися, займають не люди Лукашенка, а люди Путіна. Зараз фактично білоруське державне телебачення знаходиться в безпосередньому підпорядкуванні Russia Today, російським пропагандистам з цього одіозного агентства. Фактично вони формують інформаційний порядок денний, і те, що ми можемо бачити по державному телебаченню - це ретрансляція ідей Russia Today, те, що робить ця російська пропагандистська контора, тому що називати їх журналістами язик не повертається", - сказав журналіст.

Відео дня

Міцкевич зазначив, що білоруські журналісти не повертаються на колишні місця роботи, і масові звільнення тривають.

"Зараз ніхто не повертається, люди масово звільняються. Наймасовіше звільнення було в разі радіо "Столиця", коли звільнилася просто вся радіостанція, крім пари людей. Тепер там грає тільки плейлист і кілька разів на день виходять новини спорту", - сказав журналіст.

Міцкевич сказав, що Лукашенко висловив подяку пропагандистам і Путіну.

"У неділю Лукашенко відкрито подякував Russia Today за те, що підставили йому плече, Путіну, російським пропагандистам і особисто Маргариті Симоньян", - сказав Міцкевич.

Зазначимо, російські пропагандисти почали з'являтися на білоруському ТБ після масового звільнення співробітників з державних ЗМІ через жорстокість режиму Лукашенка щодо протестувальників.

Що відбувається в Білорусі: хроніка протестів