Міноборони Британії відмовилося підтверджувати інцидент на морі / REUTERS

Російська субмарина (імовірно, дизельний човен проекту «Палтус» Чорноморського флоту РФ) переслідувала британський авіаносець HMS Queen Elizabeth у Середземному морі.

Про це пише The Daily Telegraph.

Російські підводні човни перебувають у східній частині Середземного моря на військово-морській базі Тартус, що розташована на сирійському узбережжі.

Відео дня

Невідомо, чи була російська субмарина помічена випадково, коли вона здійснювала спостереження за британськими повітряними операціями, чи її відправили спеціально для шпигунства за кораблем.

Читайте такожБайден і Путін провели телефонну розмову: які питання обговорювалисяДля виявлення росіян британці задіяли танкери та авіацію, які скинули гідроакустичні буї в море, щоб прислухатися до характерних звуків, які видає підводне судно.

Міноборони Британії відмовилося підтверджувати інцидент на морі.

Вважається, що Військово-морські сили Росії використовують лише дизельні човни у Середземному морі, тримаючи атомні субмарини, котрими можна здійснювати довгі переходи, у Північній Атлантиці.

Дизельні підводні судна тихіші за ті, що мають ядерний двигун. Але їм час від часу доводиться підійматися назовні, щоби поповнювати запаси батареї. Комплекс розміром зі сміттєвий бак, оснащений радіолокаційною сигнатурою, виходить з-під води та може бути виявлений гелікоптерами Merlin.

23 червня росіяни заявили про відкриття вогню по військовому кораблю Британії поблизу кордону з окупованим РФ Кримом. Водночас у Міноборони Британії відповіли, що ніякого обстрілу їхнього есмінця росіянами не було.