У Мінську розганяють учасників маршу проти Лукашенка / фото REUTERS

У Мінську силовики жорстко розганяють учасників маршу проти Олександра Лукашенка.

Читайте такожУ Мінську на марш проти Лукашенка вийшли десятки тисяч людей: до центру стягнули спецтехніку та силовиків (фото)У місті чути вибухи світло-шумових гранат. Людей обстрілюють гумовими кулями та поливають водою.

Як пише видання Tut.by, силовики шукають тих, хто встиг сховатися, по дворах та під'їздах.

Telegram-канал «Наша Ніва» повідомляє, що в результаті вибухів гранат постраждала мінімум одна людина, у нього пошкоджено коліно.

За даними «Нової газети», й від обстрілів поранення отримав як мінімум один учасник маршу.

Telegram-канал Nexta_live пише, що від вибухів гранат у будинках вибило скло. Повідомляється як мінімум про кількох постраждалих.

Вибори та протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • У Євросоюзі не визнали результати виборів та вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • Верховна Рада України прийняла заяву щодо подій у Білорусі. Нардепи назвали вибори нечесними, засудили репресії та підтримали введення Євросоюзом санкцій проти білоруських чиновників.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.