Санкції проти РФ - ЄС ввів санкції проти росіян через отруєння Навального / REUTERS

Європейський союз ввів санкції проти росіян, які можуть бути причетними до отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це у Twitter повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

Читайте такожПрезидент Киргизстану пішов у відставку

Відео дня

У «чорному» списку науково-дослідний інститут органічної хімії та технології та шість громадян РФ.

Серед росіян – директор ФСБ, перший заступник адміністрації Кремля, голова управління Кремля з внутрішньої політики, представник Путіна в Сибірі.

Також до переліку ввійшли двоє заступників міністра оборони.

Отруєння Навального: хронологія подій

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська в німецьку клініку Charite.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи «Новачок» у крові, сечі і на шкірі Навального. Факт отруєння політика «Новачком» також підтвердили інші експерти.
  • 10 вересня Навальний вийшов з коми.
  • 23 вересня, його виписали з клініки Charite. 25 вересня прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що Навальний залишиться в Німеччині до кінця курсу реабілітації.
  • 1 жовтня в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel Навальний заявив, що за спробою його отруєння «Новачком» стоїть особисто президент РФ Володимир Путін. Він також повідомив, що має намір повернутися в Росію.
  • 6 жовтня експерти Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) підтвердили факт отруєння Навального речовиною з групи «Новачок».