Йдеться про заборону на в'їзд і заморожування активів / ілюстрація REUTERS

Європейський союз у четвер, 10 вересня, офіційно продовжив на шість місяців санкції проти 175 осіб і 44 організацій, причетних до підриву територіальної цілісності України.

Про це йдеться в заяві Ради ЄС, поширеній в Брюсселі.

Обмежувальні заходи діятимуть до 15 березня 2021 року.

Відео дня

"Сьогодні Рада прийняла рішення продовжити санкції щодо фізичних і юридичних осіб, які продовжують підривати територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України або погрожувати їм, ще на шість місяців – до 15 березня 2021 року", – наголошується в ньому.

Йдеться про заборону на в'їзд і заморожування активів.

У середу, 9 вересня, аналогічне рішення прийняли посли країн-членів ЄС. За інформацією кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка, днями очікуються нові санкції проти будівельників незаконного Кримського мосту.

"Посли ЄС дали зелене світло на продовження санкцій на шість місяців щодо 175 осіб і 44 організацій, які, як вважається, підірвали територіальну цілісність України. Скоро близько 15 осіб і кілька організацій будуть додані в цей список за причетність до будівництва Кримського моста", – сказано в повідомленні.

Читайте такожВ ОП відповіли Кремлю на санкції проти Вакарчука і Порошенка: вводьте тоді проти всіх депутатів

Хронологія подій:

  • Європейський союз після анексії Криму у 2014 році та початку бойових дій на Донбасі ввів і щоразу продовжує санкції, пов'язані з порушенням територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Хоча в Брюсселі є політичні сили та лідери, які лобіюють зняття обмежень з Кремля через його агресію проти України.
  • У грудні 2019 року ЄС офіційно оголосив про продовження "антиросійських" санкцій. Напередодні члени ЄС продовжили на півроку також економічні санкції проти РФ.
  • У березні 2020 року ЄС офіційно продовжив санкції проти Росії ще на шість місяців.