Шість країн приєдналися до санкцій ЄС проти Росії / REUTERS

Шість країн приєдналися до рішення Ради ЄС щодо продовження ще на рік санкцій проти Росії, запроваджених через окупацію Криму.

Про це йдеться в оприлюдненому на сайті Євроради повідомленні Зовнішньополітичної служби ЄС.

Читайте такожЄвросоюз запровадить санкції проти Білорусі

Відео дня

Зазначається, що країни-кандидати на вступ до Євросоюзу - Чорногорія та Албанія, члени зони вільної торгівлі ЄС – Норвегія та Ісландія, а також Україна і Грузія приєдналися до рішення Ради ЄС від 18 червня 2020 року щодо продовження чинності санкцій проти РФ до 23 червня 2021 року.

Ці крани зобов’язалися забезпечувати відповідність національних політик цьому рішенню Ради.

«Європейський Союз приймає до уваги це зобов’язання і вітає його», - зазначається у повідомленні.

  • Вперше санкції проти РФ Європейський Союз запровадив 14 червня 2014 року, а потім постійно продовжував їхню чинність на рік.
  • Вони включають заборону на імпорт продукції, що походить з Криму, до країн Євросоюзу, а також заборону на інвестиції та капіталовкладення в Крим. Це означає, що жоден європеєць або зареєстровані у ЄС компанії не можуть купувати нерухомість чт підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або постачати послуги.
  • Забороняється здійснення туристичних послуг, зокрема європейські круїзні кораблі не можуть зв'язуватися з усіма кримськими портами, за винятком потрапляння у надзвичайні ситуації.
  • Також забороняється: здійснювати експорт певних товарів і технологій кримським компаніям і застосовувати ці товари та технології на транспорті, у телекомунікаціях, енергетичному секторі, зокрема для досліджень, розвідки й видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів; забезпечувати технічною допомогою, посередницькими операціями, будівничими та інженерними послугами, що пов'язані з інфраструктурою у цих секторах.