Сектор Гази випустив ракети в бік ізраїльських міст / Фото mako.co.il

Сектор Гази випустив дві ракети в бік ізраїльських міст Ашдод і Ашкелон, коли у США проходило підписання мирної угоди ОАЕ та Бахрейну з Ізраїлем.

Про це повідомили видання The Times Of Israel, 12 канал.

Читайте такожУ Багдаді випустили ракету по посольству США: постраждала дитина

Відео дня

За даними армії оборони Ізраїлю, у зазначених містах почали кричати сирени тривоги, один зі снарядів перехопила система ППО.

В Ашдоді ракета влучила в будівлю. Унаслідок обстрілу, постраждали понад 10 людей. Двоє чоловіків (62 та 28 років) були поранені уламками скла. Старшого чоловіка госпіталізували у стані середньої тяжкості, інший має легкі поранення.

Сектор Гази випустив ракети в бік ізраїльських міст / Фото mako.co.il
Сектор Гази випустив ракети в бік ізраїльських міст / Фото mako.co.il

Ще четверо людей отримали незначні ушкодження, восьмеро у стані шоку, їм знадобилась медична допомога.

Відносини Ізраїлю і ОАЕ:

Недавня домовленість, між ОАЕ й Ізраїлем, викликала різку реакцію супротивників Єврейської держави.

Зокрема, Палестинська національна адміністрація, яка легітимно контролює Західний берег Йордану, і палестинський ісламістський рух «ХАМАС», який збройною силою захопив контроль над іншою частиною територій майбутньої можливої палестинської держави, Смугою Гази, однаково засудили цю домовленість, назвавши крок ОАЕ «ударом у спину» іншим арабським силам і «актом агресії проти власного народу».

Також в Ірані, керівництво якого періодично погрожує «стерти Державу Ізраїль із поверхні Землі», цю домовленість назвали «великою зрадою ісламської справи і палестинського народу».

Дотепер Ізраїль мав мирні, хоч і не завжди дружні відносини тільки з двома арабськими державами – сусідніми Єгиптом, згідно мирною угодою 1979 року, і Йорданією, за мирною угодою 1994 року. Обидві ці угоди теж були укладені за посередництва США.

Новини, які можуть вас зацікавити: