Майк Помпео / REUTERS

Державний секретар США Майк Помпео виступив за притягнення до відповідальності учасників заворушень у Вашингтоні.

Про це він написав у своєму Twitter.

Штурм Капітолію Помпео назвав неприпустимим, порівнявши їх з беззаконням і заворушеннями.

Відео дня

Читайте такожШтурм Капітолію прихильниками Трампа: усі подробиці (фото, відео)

"Я побував у багатьох країнах і завжди підтримую право кожної людини мирно протестувати за свої переконання і свої справи. Але насильство, що ставить під загрозу безпеку інших, в тому числі тих, кому доручено забезпечувати безпеку всіх нас, неприпустимо як вдома, так і за кордоном. Давайте негайно притягнемо до відповідальності злочинців, причетних до цих заворушень", - написав він.

Америка, стверджує Помпео, "краще, ніж те, що ми бачили сьогодні".

Штурм Капітолію у Вашингтоні: що потрібно знати

  • Прихильники Дональда Трампа, які проводили мітинг у Вашингтоні, прорвалися в будівлю Капітолію. Там члени Конгресу мали намір затвердити результати виборів президента США і перемогу на них Джо Байдена.
  • В результаті сталися сутички з поліцією, відомо про стрілянину й поранених як з боку протестувальників, так і з боку правоохоронців. Також є інформація про одного загиблого. 
  • Спікер Палати представників США, один з лідерів демократів Ненсі Пелосі попросила ввести війська Національної гвардії для очищення і захисту Капітолію.
  • Пентагон повідомив, що відправляє для відновлення порядку у Вашингтоні і самому Капітолії 1100 озброєних бійців Нацгвардії
  • Трамп записав відеозвернення, в якому закликав своїх прихильників до порядку. У свою чергу, Байден заявив, що сьогоднішні події у Вашингтоні - це не протест, а "хаос".