Швейцарія виділить близько 85 мільйонів доларів на допомогу Україні / фото REUTERS

Федеральна рада Швейцарії затвердила виділення 80 мільйонів швейцарських франків (близько 85 мільйонів доларів США) на гуманітарну допомогу Україні та українцям в інших регіонах. 

Про це йдеться в повідомленні ФС

За оцінками швейцарської влади, близько 12 мільйонів людей потребують екстреної допомоги через військову інтервенцію Росії в Україні, яка триває.

Відео дня

"Федеральна рада прийняла рішення збільшити гуманітарну допомогу Україні і всьому регіону до 80 мільйонів швейцарських франків. Цим внеском Швейцарія висловлює свою солідарність з нужденними українцями", - йдеться в повідомленні. 

Чверть цієї суми піде на допомогу українським біженцям у сусідніх країнах. Три чверті призначені для допомоги тим, хто залишився в Україні

"На сьогодні Швейцарія відправила понад 500 тонн гуманітарної допомоги в Україну, Польщу та Молдову. Пакет підтримки Швейцарії на початковому етапі операції з надання допомоги становить 8 мільйонів швейцарських франків", - йдеться в повідомленні.

Раніше через військові дії РФ в Україні Швейцарія скасувала нейтралітет і запровадила санкції проти Росії. Також країна закрила небо для російських літаків.

Водночас ЗМІ повідомляють, що коханка російського лідера Володимира Путіна, гімнастка Аліна Кабаєва, разом з чотирма дітьми ховається в Швейцарії.

Вас також можуть зацікавити новини: