Швейцарія закупить 36 літаків\ фото REUTERS

Американська оборонна корпорація Lockheed Martin повідомила, що уряд Швейцарії вирішив закупити її винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35 Lightning II.

«Ми раді тому, що Швейцарія вибрала нашу продукцію,— заявила віце-президент Lockheed Martin Бріджет Лодердейл.- Таким чином, Швейцарія стане вже 15-ю країною в світі, що бере участь в програмі F-35, включаючи кілька інших європейських країн».

Lockheed Martin зазначає, що в даний час 655 винищувачів F-35 в різних модифікаціях експлуатуються на 21 базі в 14 країнах світу.

Відео дня

Читайте такожСША збираються "поховати" винищувачі F-22 Raptor: чим замінятьЗа даними ЗМІ, загальна сума контракту Швейцарії з Lockheed Martin складе $5,5 млрд, закуплено буде 36 літаків.

У конкурсі на модернізацію ВПС Швейцарії також брала участь американська корпорація Boeing з винищувачем-бомбардувальником F/А-18 Super Hornet, французька Dassault з  багатоцільовим винищувачем Rafale і спільний проект Eurofighter європейського Airbus, британської BAE Systems і італійської Leonardo, передає kommersant.

Вас також можуть зацікавити новини