18 липня у Французькому місті Нант виникла пожежа у соборі святих Петра і Павла / REUTERS

Пожежу у соборі святих Петра і Павла у французькому місті Нант вдалося загасити. Вогонь знищив орган та значну частину оздоблення храму. Також порушена міцність будівлі.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на France Bleu Loire Océan.

У Нант через пожежу прибув прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс у супроводі міністра культури Розлін Башло і глави МВС Жеральда Дарманена.

Відео дня

Прем'єр подякував за «самовідданість та професіоналізм» рятувальників, які працювали з «чудовою ефективністю». Він також висловив слова підтримки нації, жителям Нанта і місцевій католицькій спільноті. Прем’єр наголосив на якнайшвидшому відновленні собору і пообіцяв, що держава візьме у цьому участь.

Читайте такожВлада розглядає пожежу у Нантському соборі як злочинне діяння – прокурор

Прокуратура Нанта почала розслідування за підозрою в навмисному підпалі собору Святих Петра і Павла.

Правоохоронці виявили три осередки загоряння — один виник на рівні повністю знищеного головного органу, два інших — з боку нефа.

«Наразі розслідування розпочате у зв'язку з умисним підпалом. Але робити висновки поки рано, оскільки ще належить зробити багато слідчих дій, які зможуть надати нові факти», — заявив телеканалу BFMTV прокурор Нанта П'єр Сеннес.

Пізніше він повідомив ЗМІ, що правоохоронці не виявили слідів злому ззовні.

Нагадаємо, вранці 18 липня у Французькому місті Нант виникла пожежа у соборі святих Петра і Павла. Це один з найбільших католицьких кафедральних соборів країни, який є національним надбанням Франції (від 1866 року).