Nexta не виключає, що операція із захоплення готувалася проти іншого опозиціонера / фото Instagram roma_protez

Спецоперацію з примусової посадки літака Ryanair в Мінську, ймовірно, могли готувати не для опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчини Софії Сапеги, а для лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської.

Таке припущення зробив Telegram-канал Nexta Live, додавши скриншот поштової скриньки на сервісі Protonmail, опублікований виданням Euroradio.

Читайте такожЕкс-головреда Протасевича відправили до СІЗО КДБ

Відео дня

З нього "бойовики ХАМАС направили лист" про мінування літака рейсу Афіни-Вільнюс. Поштову скриньку створили за 9 днів до інциденту — 14 травня. Світлана Тихановська перебувала в Афінах саме протягом 12-14 травня, пише Nexta.

Після затримання Протасевича 23 травня радник опозиціонерки Франак Вячорка заявив, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко міг в такий самий спосіб захопити Тихановську.

Скриншот Twitter

"Рівно тиждень тому Світлана Тихановська і я летіли тим самим рейсом Ryanair з Афін до Вільнюса, пролітаючи над Білоруссю. Нам пощастило, ми щасливо дісталися до Вільнюса", - розповів він.

Затримання екс-головреда Романа Протасевича в Мінську

  • Романа Протасевича затримали разом з дівчиною під час екстреної посадки літака Ryanair в аеропорту "Мінськ". 
  • Хлопець раніше був головним редактором найбільшого опозиційного Telegram-каналу Nexta, що висвітлює політичні події в Білорусі.
  • У листопаді 2020 року Протасевича разом з іншим засновником Nexta Степаном Путило оголосили в розшук, перед цим проти них в Білорусі порушили справу про організацію масових заворушень.