Пол Вілан / REUTERS

Мосміськсуд в понеділок, 15 червня, визнав винним колишнього американського морського піхотинця Пола Вілана в шпигунстві проти Росії і засудив його до 16 років колонії суворого режиму.

Про це повідомляє ТАСС.

"Суд постановив визнати винним Пола Вілана за ст. 276 КК РФ ("Шпигунство"), призначити Вілану покарання у вигляді 16 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму", - оголосив суддя Андрій Суворов.

Відео дня

Читайте такожЗатриманий в Росії "американський шпигун" має також британське громадянство - ЗМІ

Держзвинувачення просило засудити Пола Вілана до 18 років ув'язнення. Сторона захисту Вілана оскаржить його вирок.

"Ми подамо скаргу", - сказала адвокат Ольга Карлова.

За словами адвоката Володимира Жеребенкова, обмін Пола Вілана на засуджених у США Віктора Бута або Костянтина Ярошенка можливо буде вирішуватися після набрання чинності вироку.

"Питання про обмін (Бута або Ярошенко) на Пола Вілана обговорюється. Пол хоче оскаржити, і ми зробимо це. А питання про обмін буде вирішуватися після набрання чинності вироку, ймовірно - після рішення апеляційної інстанції", - сказав він.

Пол Вілан, що має крім громадянства США, підданство Великобританії, а також громадянства Канади та Ірландії, затримали в Москві в номері готелю "Метрополь" при проведенні так званої «шпигунської акції» 28 грудня 2018 року співробітники ФСБ Росії. Слідче управління ФСБ Росії порушило проти нього кримінальну справу за статтею 276 КК РФ ("Шпигунство").