Ілюстрація / REUTERS

Іноземні студенти повинні виїхати з США, якщо восени всі заняття в навчальних закладах будуть проходити в дистанційному режимі.

Читайте такожСША вирішили призупинити видачу робочих віз через COVID-19

Про це повідомила служба імміграційного та митного контролю США. Те ж саме стосується нових студентів - їм не видадуть візи, якщо програми передбачають онлайн-навчання у наступному семестрі, передає kommersant.

Відео дня

Такі заходи пов'язані з пандемією коронавірусу і торкнуться студентів, які знаходяться в США за візами F-1 і M-1. F-1 - це візи для навчання в університетах, коледжах, школах та інших академічних установах. M-1 - віза для неакадемічних програм або програм професійного навчання.

«Студенти, які в даний час знаходяться в США за такими програмами, повинні залишити країну або вжити інших заходів, таких як перехід в інший навчальний заклад з очним форматом навчання... В іншому випадку вони можуть зіткнутися з імміграційними наслідками, включаючи... запуск процедури депортації», - йдеться в повідомленні служби.

У червні президент США Дональд Трамп підписав документ про тимчасове обмеження на в'їзд іммігрантів за низкою віз, у тому числі H-1B для висококваліфікованих робітників. Передбачається, що цей крок збереже робочі місця для американців.