Таліби в Афганістані дозволили вчитися у школах тільки хлопчикам

При цьому офіційний представник "Талібану" Забіхулла Моджахед заявив, що відкрити школи для представниць жіночої статі нібито "планується незабаром".

Афганські дівчата не зможуть повернутися до навчання в середній школі, а викладачки – до роботи у закладах середньої освіти, оскільки члени руху "Талібан" дозволили ходити на уроки тільки хлопчикам та вчителям-чоловікам.

Нове міністерство освіти Афганістану оголосило, що учні та вчителі чоловічої статі мають повернутися до навчання в середній школі в суботу, 18 вересня. Водночас у заяві про відновлення занять не згадується ні про учениць, ні про викладачок.

Читайте такожВ Афганістані з часу захоплення влади талібами закрилися понад 150 ЗМІ

При цьому офіційний представник "Талібану" Забіхулла Моджахед заявив, що відкрити школи для представниць жіночої статі нібито "планується незабаром". Він запевнив, що чиновники в даний час працюють над "процедурою" для цього, передає Українська правда з посиланням на BBC

Водночас афганська школярка, ім'я якої не розкривається, сказала журналістам, що почувається спустошеною, а перспективи в освіті "виглядають дуже похмуро".

Інша 16-річна школярка з Кабула зазначила, що це був "сумний день".

"Я хотіла стати лікарем! І ця мрія зруйнована. Не думаю, що вони дозволять нам повернутися до школи. Вони не хочуть, щоб жінки здобували освіту", - сказала дівчина.

Захоплення влади в Афганістані талібами

15 серпня Афганістан захопили члени терористичного руху "Талібан". Того ж дня президент країни Ашраф Гані втік з Афганістану.

7 вересня таліби оголосили про формування перехідного уряду. Його головою став голова ради керівництва руху Мохаммад Хасан Ахунд.

Таліби закрили Міністерство у справах жінок і замінили його департаментом, який в минулому дотримувався суворих релігійних доктрин.