Таліби заявили про знищення осередку "Ісламської держави" в Кабулі після вибуху в мечеті

Представник талібів Забігулла Муджахід написав у твітері, що всі члени осередку були вбиті в ході нічної операції.

Рух "Талібан" стверджує, що знищив осередок терористичного угрупування "Ісламська держава" під час рейду, проведеного через кілька годин після вибуху, який стався біля мечеті в Кабулі.

Представник талібів Забігулла Муджахід написав у твітері, що всі члени осередку були вбиті в ході нічної операції, проведеної підрозділом спецпризначенців на півночі столиці.

Читайте також"Талібан" відправить до кордонів Афганістану батальйони смертників

Проте, офіційних даних, що рейд був безпосередньо пов’язаний із вибухом біля мечеті Ейдгах 3 жовтня, немає, передає радіо Свобода.

Як повідомляв УНІАН, 3 жовтня під час церемонії прощання з матір'ю Забіхулли Муджахіда, представника руху "Талібан", стався вибух. Мішенями теракту були керівники талібів. Однак, вони в результаті нападу не постраждали. Загиблими і пораненими виявилися цивільні особи, що знаходилися біля воріт мечеті. Представник "Талібану" Білал Карімі тоді не назвав точну кількість убитих заявивши, що розслідування триває.

4 жовтня угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за вибух біля мечеті.

В даний час існують різні повідомлення про жертви в результаті вибуху – від двох до п’яти загиблих та від двох до 11-ти поранених. Місцеве інформаційне агентство Asvaka водночас повідомило, що 12 людей загинули, понад 30 були поранені.

Ситуація в Афганістані

Місцева гілка терористичного  угруповання "Ісламська держава" – "Ісламська держава-Хорасан", є ворогом талібів. Відколи в серпні таліби взяли під свій контроль Афганістан, кількість нападів бойовиків угруповання "Ісламська держава" на правляче угруповання збільшилась.

В кінці серпня бойовик-смертник завдав удару під час евакуації біля аеропорту Кабула. Внаслідок вибуху загинули 169 афганців і 13 військовослужбовців США. Угруповання "Ісламська держава-Хорасан" взяло на себе відповідальність за цей теракт.