Світлана Тихановська хоче поговорити з Путіним / фото REUTERS

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила про бажання зустрітись із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Як повідомляє Telegram-канал прес-служби Тіхановської, вона зустрілась із представниками білоруської діаспори в Берліні.

Зокрема, на запитання, з ким би Тихановська хотіла зустрітись як політик, вона відповіла: «З Володимиром Путіним - щоб зрозуміти, чому він підтримує Лукашенка».

Тихановська підкреслила, що хоче, щоб усі люди, які вимушено залишили Білорусь, скоріше повернулись додому.

Також вона пояснила, що здійснює візити за кордоном заради запуску переговорів про нові вибори: «Я з простих людей. Повірте мені, я знаю, хто я і чому я тут. Я тут завдяки білоруському народу. Я серед вас, і я одна з вас».

Читайте такожМеркель зустрінеться з Тихановською 6 жовтня

Вибори і протести в Білорусі: хронологія подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили запровадити санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.