Трамп назвав зараження COVID-19 "Божим благословенням"

Американський президент пообіцяв американцям безкоштовно роздати ліки від коронавірусу, ефективність яких досі не доведена.

Президент США Дональд Трамп назвав своє зараження коронавірусом "Божим благословенням". Про це він сказав після повернення в Овальний кабінет попри застереження, що йому все ще потрібно дотримуватися самоізоляції. Адже вірус продовжує поширюватися серед працівників Білого дому.

Читайте такожBusiness Insider: Лікарі помітили, що Трамп задихається після виписки з госпіталю (відео)Як пише The Guardian, на своїй сторінці в Twitter Трамп розмістив відео, в якому він розповідає, що експериментальни коктейль антитіл від Regeneron Pharmaceuticals зіграв ключову роль у його швидкому одужанні. Також американський президент наголосив, що це була його ідея прийняти препарат, який наразі рідко використовують за межами клінічних випробувань.

"Я почуваюся чудово. Я почуваюся ідеяльно. Думаю, це було Боже благословення, що я підхопив вірус. Я заразився, а потім почув про ці ліки. Я сказав: давайте я їх прийму. Це була моя пропозиція", - сказав Трамп.

Він також пообіцяв роздати американцям препарат безкоштовно, називаючи його "ліками". Але правда в тому, що наразі затверджених ліків від COVID-19 немає.

Через кілька годин після появи відео компанія Regeneron подала заявку в Управління з продовольства і медикаментів США на схвалення препарату. Акції компанії зросли в ціні на 3,73%. The Guardian зауважує, що Трамп має тісні зв'язки з виконавчим директором компанії Regeneron Леонардом Шлейфером. Останній має членство в гольф-клубі президента США. Також Трамп володіє акціями Regeneron, про що свідчить його декларація за 2017 рік. Однак, про них немає згадок у останній декларації президента.

Вас також можуть зацікавити новини: