Лікарі вважають, що Трампу гірше, ніж він стверджує / REUTERS

Відео повернення Дональда Трампа в Білий дім після триденної госпіталізації з COVID-19 свідчить, що президенту США тяжко дихати.

Про це пише Business Insider, нагадуючи, що в понеділок увечері Трамп покинув Національний військовий медичний центр Волтера Ріда. Хоча він все ще заражений коронавірусом. Приїхавши у Білий дім перед телекамерами, він піднявся по сходах, а потім на балконі зняв маску, помахав рукою гелікоптеру, який відлітав, і пішов в будівлю.

Читайте такожForeign Policy: Що буде, якщо Трамп помре від коронавірусу?Все це повинно було показати, що президент США вже одужав і повернувся до справ після триденної госпіталізації через COVID-19. Але деякі медичні експерти помітили ознаки, що Трамп все ще погано почувається. Зокрема, йому, схоже, тяжко дихати.

Відео дня

Доктор Ілан Шварц з Університету Альберти, який спеціалізується на захворюваннях легень, сказав, що дихання Трампа має ненормальний вигляд.

"Це хрестоматійний приклад підвищених зусиль при диханні. Окрім використання нормальних дихальних м'язів (діафрагми і м'язів між ребрами, які розширюють грудну клітину), "додаткові м'язи" на його шиї теж задіяні, намагаючись допомогти вдихнути повітря", - пояснив Шварц.

Британський лікар Зої Норріс теж дійшла висновку, що американський президент все ще почувається погано.

"Якщо подивитися відео з балкону Білого дому, він точно страждає від труднощів з диханням. Це не вигляд чоловіка, кому стало краще", - сказала Норріс.

Знявши маску, Трамп простояв на балконі близько двох хвилин, піднявши великі пальці рук вгору й махаючи рукою гелікоптеру, який привіз його з лікарні. Згодом він опублікував відео, в якому стверджував, що почувається краще і, можливо, навіть "має імунітет" до коронавірусу. При цьому він закликав американців не боятися COVID-19.

Коронавірус у Трампа: що відомо