Трамп виведе війська з Іраку та Афганістану / фото REUTERS

Президент США Дональд Трамп незабаром заявить про скорочення військового контингенту в Іраку і Афганістані.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

У повідомленні президентського пулу сказано, що "завтра слід очікувати оголошення про подальше виведення військ з Іраку", а незабаром – "іншого оголошення щодо Афганістану".

Відео дня

Чому Трамп захотів скоротити чисельність військових в Іраку та Афганістані

Відповідні рішення прийняті на тлі критики на адресу Трампа після його коментарів на адресу загиблих американських солдатів. 

Читайте такожNew York Times: Росія майже десять років допомагала терористам "Талібану"

Заява Трампа і вибір часу для неї можуть бути спрямовані на те, щоб переконати виборців, що він виконує свої обіцянки покласти край тому, що він назвав нескінченними війнами Америки.

Обіцянка завершити війни в Іраку та Афганістані, розпочаті його попередниками, була ключовою у передвиборчій програмі чинного глави Білого дому.

Скільки військових США зараз перебуває в Іраку та Афганістані

Наприкінці серпня видання The Wall Street Journal з посиланням на урядові джерела повідомляло, що Білий дім планує скоротити чисельність військ в Іраку до 3,5 тисяч. Зараз там близько 5,2 тисяч військовослужбовців США.

5 січня 2020 року парламент Іраку ухвалив резолюцію з вимогою повного виведення всіх іноземних військ.

В даний час Сполучені Штати мають в Афганістані близько 8600 військовослужбовців. Трамп сказав в інтерв'ю Axios, опублікованому минулого місяця, що Сполучені Штати планують знизити це число приблизно до 4000.