Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте розкритикував запропонований Європейським Союзом план зі створення "туристичних коридорів" всередині блоку, і пригрозив виходом з ЄС в разі його прийняття.

Прем'єр Італії, однієї з найбільш постраждалих від пандемії коронавірусу країн Європи, заявив, що впровадження "коридорів" означатиме "знищення" єдиного ринку ЄС, пише НВ із посиланням на CNN.

"Ми не приймаємо двосторонні угоди всередині Європейського Союзу, які створять привілейовані туристичні маршрути", - сказав Конте.

Відео дня

Читайте такожPolitico: Забудьте про Шенген, зона без кордонів може не вижити

Напередодні в ЄС приступили до обговорення планів з відновлення внутрішнього європейського туризму для порятунку європейської економіки. У тому числі розглядають так звані "зелені коридори" між країнами в залежності від їхньої епідеміологічної ситуації.

За даними Італійської торгової палати Confcommercio, через коронавірус туристичний сектор може втратити до 120 млрд євро до кінця року.

З початку пандемії в Італії коронавірусом заразилися понад 223 тисяч осіб, з них 31 368 померли.

Раніше УНІАН повідомляв, що Євросоюз розробляє "туристичні коридори" між країнами, які найменше постраждали від коронавірусу. Це дозволить відновити туризм для європейців вже влітку.