У Британії припускають нові заходи кораблів у територіальні води України

В МЗС країни зазначили, що британські кораблі мають повне право безперешкодно проходити через українські територіальні води відповідно до міжнародного права.

Кораблі ВМС Великобританії продовжать заходити в територіальні води України.

Про це під час слухань в Палаті громад заявив глава МЗС країни Домінік Рааб, коментуючи інцидент з есмінцем Defender.

Як зазначив міністр, британський корабель слідував найкоротшим і прямим маршрутом. "Це міжнародно визнаний маршрут руху. Ми маємо повне право безперешкодно проходити через українські територіальні води відповідно до міжнародного права. Ми продовжимо так робити", - заявив Рааб, передає ТСН з посиланням на Feednews.

Читайте такожОприлюднено кадри з корабля Defender під час "обстрілу Росією"

Інцидент з британським есмінцем біля окупованого Криму

Інцидент з есмінцем Великобританії стався 23 червня в районі мису Фіолент на узбережжі окупованого Криму.

За твердженням російської сторони, Defender незаконно увійшов в "територіальні води РФ". У Міноборони РФ заявили, що корабель був видворений попереджувальними пострілами і бомбометанням.

Міноборони Британії відповіло, що бомбометання не проводилося, а стрілянина була прийнята екіпажем за артилерійські навчання.

24 червня Борис Джонсон прокоментував "обстріл" британського есмінця росіянами. Він заявив, що він проходив через українські територіальні води і правильно вчинив, що вибрав шлях біля окупованого Криму. Джонсон нагадав, що Лондон не визнає анексію Криму і російську приналежність цих вод.

ЗМІ надалі повідомили, що остаточне рішення про прохід британського есмінця HMS Defender поблизу берегів окупованого Росією Криму було прийнято саме Джонсоном.