У Мінську тривають протести / Фото Tut.by

У Мінську учасники Маршу героїв намагаються будувати барикади.

Про це повідомляє білоруське "Радіо Свобода".

Читайте такожУ Білорусі проти мітингувальників застосували водомет (відео)

Відео дня

Зазначається, що на вулиці Тімірязєва демонстранти споруджують барикади з підручних засобів.

У Дроздовському районі проти учасників акції були застосовані світлові та шумові гранати. При цьому в МВС країни цю інформацію спростували.

Водночас у різних районах столиці тривають затримання правоохоронцями протестувальників.

Як повідомляє tut.by, на вулиці Тімірязєва в Мінську недалеко від перехрестя саперів співробітники ОМОНу в чорному і зі щитами розтягнули колючий дріт і в нього на повній швидкості влетіли два мотоцикли ДАІ. Дріт прорвався і, відскочивши, зачепив людей, які опинилися поруч. "Біля дроту лежала людина. До неї під'їхала швидка", - пише видання.

Ситуація в Білорусі: хроніка

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками.
  • У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.
  • Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».
  • 27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.
  • У Євросоюзі заявили про невизнанні результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.