Глава МЗС Австрії заявив про важливість РФ для Європи та згадав Достоєвського / фото ua.depositphotos.com

Голова Міністерства закордонних справ Австрії Александр Шелленберг заявив, що Росія назавжди залишиться важливою частиною Європи, попри протилежні думки, які висловлюються у деяких колах європейської спільноти. Раніше там також відмовилися підтримувати зброєю Київ.

Дипломат відзначив, що хибно вважати ніби Росія може остаточно зникнути із суспільного життя європейців, зокрема, з культурного простору. На його думку, це оманливе враження, пише Reuters

"Думати, що Росії більше не буде і ми можемо роз’єднатися в усіх сферах, - це омана", - сказав Шелленберг.

В цьому контексті він згадав внесок російських діячів культури Достоєвського та Чайковського, який назавжди залишиться з Європою, а також перерахував інші "переваги" РФ. 

"Вона й надалі залишатиметься нашим найбільшим сусідом. Вона залишатиметься другою за величиною ядерною державою у світі", – сказав Шелленберг.

Також окремо австрійський міністр прокоментував своє відношення до антиросійських санкцій, зазначивши, що ЄС має зосередитися на посилення поточних обмежень. Він вважає, що з часом вже чинні пакети санкцій проти РФ покажуть більш ефективну дію. 

Австрія закликала не "палити" мости із Росією

Нагадаємо, що заява щодо невід'ємності Росії у ролі країни, що своєю культурою та політикою значно впливаю на ЄС - це вже не перша подібна дипломатична теза з боку МЗС Австрії.

Нещодавно в інтерв'ю німецькому виданню Der Standard глава МЗС Австрії казав, що не треба остаточно "рубати мости" з Росією. Також дипломат заявив, що вважає неправильним блокувати в'їзд до Європи для всіх росіян.

На йогу думку, немає нічого поганого в тому, щоб мати різне бачення щодо російсько-української війни.

Вас також можуть зацікавити новини: