У Сенаті США допустили превентивні санкції проти РФ / фото REUTERS

У Сенаті США допустили можливість введення санкцій проти Росії до її вторгнення в Україну

Про це голова сенатського комітету з міжнародних відносин демократ Роберт Менендес заявив в інтерв'ю CNN, передає кореспондент телеканалу Джош Рогін.

"Є деякі санкції, які можуть бути введені заздалегідь - за те, що Росія вже зробила, а потім "руйнівні санкції", якщо вона вторгнеться в Україну", - сказав Менендес.

Відео дня

Читайте такожЗеленський сказавши сенаторам США, що санкції проти РФ після нападу не допоможуть – ЗМІ

Переговори між республіканцями і демократами з цього питання знаходяться на заключній стадії.

Нагадаємо, сенатори працюють над масштабним пакетом санкцій, покликаним стримати Росію від нападу на Україну. 

Боб Менендес раніше представив законопроект про санкції, який набуде чинності у разі вторгнення РФ в Україну. Він стосується високопоставлених російських офіційних осіб, зокрема, Володимира Путіна, ключових банківських структур РФ.

Читайте такожЧерез санкції проти Путіна Москва готова розірвати відносини з США

Його ж колега-республіканець Джим Ріш запропонував законопроект про негайні санкції і зупинку запуску "Північного потоку-2".  

Як повідомлялося, законопроект демократів дозволить президенту США Джо Байдену вирішувати, коли вводити санкції, на що він вже має право. Республіканський законопроект "змусить президента зробити це негайно".

Держсекретар Вашингтона Ентоні Блінкен пояснював небажання США вводити превентивні санкції проти Росії тим, що вони можуть втратити стримуючий ефект.

Конгрес Сполучених Штатів Америки підтвердив готовність ввести нищівні і руйнівні санкції разом з Європейським Союзом, якщо Росія вирішить вдаватиметься до подальшої агресії.

Вас також можуть зацікавити новини: