Інцидент стався біля будівлі Капітолію в Медісоні / Фото depo.ua

В американському Медісоні, штат Вісконсін заарештували двох жінок, які побили сенатора, що знімав на відео протести біля будівлі місцевого Капітолію.

Інцидент стався 23 червня, коли біля будівлі протестували представників руху Black Lives Matter, повідомляє видання Daily Mail.

Тоді група з понад 200 людей виступала проти арешту чорношкірого чоловіка. Протестувальники знесли дві статуї й кинули в урядову будівлю «коктейль Молотова».

Відео дня

Читайте такожЗламані пальці й розбита голова: у США напали на українську журналістку під час погромів (відео)

Сенатор від Демократичної партії Тім Карпентер, що йшов повз, знімав протестувальників на камеру мобільного телефону, коли на нього напали дві дівчини, 26-річна Саманта Хайєр і 33-річна Керида О'Рейлі. Вони вимагали від сенатора припинити зйомку і видалити відео. Як він пізніше розповів поліції, одна з нападниць вибила з його рук гаджет, а потім вдарила його кулаком по голові. Чоловік упав і натовп почав бити його ногами.

Як розповів поліції свідок, представник преси, сенатор намагався пояснити протестувальникам, що він на їхньому боці. На місце події прибули медики і надали йому першу допомогу. Пізніше він сам звернувся в лікарню зі скаргами на травми шиї, рук, ребер і голови.

Жінок пізніше впізнали камери відеоспостереження, поліція оголосила їх у розшук. У понеділок, 27 липня, вони добровільно здалися владі. Їм висунули звинувачення в причетності до побиття і пограбування із застосуванням сили.

Як повідомляв раніше УНІАН, натовп людей напав на жінку в моторизованому інвалідному візку під час протестів в Міннеаполісі, викликаних смертю афро-американця Джорджа Флойда.