Нік Герберт призначений спеціальним представником з питань прав ЛГБТ / фото nickherbert.com

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заснував посаду спеціального представника з питань прав ЛГБТ.

Ним стане член Палати лордів британського парламенту Нік Герберт, йдеться в повідомленні на сайті державного сектору Сполученого Королівства, опублікованому в неділю, 16 травня.

Зазначається, що Герберт очолить "зусилля з відстоювання рівності ЛГБТ" у Британії та за кордоном, а також головуватиме на конференції "Бути собою - безпечно: глобальна конференція з питань рівності" у червні 2022 року.

Відео дня

"Боротьба з домаганнями і насильством щодо ЛГБТ - це наш маніфест, і проведення першої глобальної конференції уряду Великобританії з ЛГБТ дозволяє нам просувати рівність на міжнародній арені", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожВідповідь на дискримінацію секс-меншин у Польщі та Угорщині: Європарламент оголосив Євросоюз "зоною свободи ЛГБТ"Прем'єр Джонсон заявив, що завжди дуже пишався тим, що живе у країні, яка є однією з найбільш прогресивних і ліберальних, коли мова йде про рівність ЛГБТ.

"Свобода любити того, кого ви хочете, - ключова британська цінність і життєво важливий компонент будь-якої демократії", - сказав глава уряду.

Сам Герберт зазначив, що прихильний справі просування прав ЛГБТ у всьому світі, а також із нетерпінням чекає на те, щоб продовжити займатися цим у своїй новій ролі.

Вас також можуть зацікавити новини: