Угорщина заборонила в'їзд нардепу Віктору Балозі

Він, начебто, становить загрозу національній безпеці.

Угорщина заборонила в'їзд депутату Верховної Ради України п’ятьох скликань та ексглаві Секретаріату президента Віктору Балозі. Про це він повідомив у своєму фейсбук і зазначив, що це сталося в день встановлення на Мукачівському замку малого державного гербу України "Тризуба" замість угорського "турула".

"Отримав нагороду від мілкого діяча сучасності Орбана - становлю загрозу національній безпеці Угорщини. Показово, що угорська влада мене "злякалась" в день встановлення національного державного символу України - Тризуба, замість імперського символа "Великої Угорщини" турула на Мукачівському замку.  Сприймаю таке рішення путінських прихвостней, як визнання ефективності нашої боротьби за територіальну цілісність та суверенітет України. Тим більше, що "компанія" в мене в списку тих, кого угорці бояться та хочуть не пускати в ЄС, більш ніж достойна - патріоти із різних сфер та регіонів, зокрема, представники СБУ, які ведуть справу проти лідера проорбанівської "КМКС" Брензовича та львівські активісти, які бороться з імперськими символами на нашій українській землі. Загалом, в моєму житті не раз було, що через принципову позицію отримував "проблеми", але якось завжди було до одного місця, бо життя одне й зраджувати собі через страхи - не варіант. До друзів України в ЄС їздив та буду їздити, а в орбанівську Угорщину не збирався та не збираюсь.  З Божої ласки, Путіна, Орбана та різну шушеру переживем. Головне, щоб Україна перемогла росію, а діти й онуки були здорові", - написав Віктор Балога.

Як повідомлялося раніше, в замку "Паланок" у місті Мукачево замість угорського символа – містичного птаха турул – встановили Тризуб, який є малим державним Гербом України. Мером міста є син Віктора Балоги - Андрій.