Статуя Роналду образила мешканців Індії / скріншот

В Індії розгорівся скандал через встановлену статую Кріштіану Роналду.

Про це розповідається у сюжеті ТСН.

Скульптуру знаменитого португальського футболіста презентували на Гоа, однак це викликало хвилю серйозного обурення серед місцевих мешканців. 

Річ у тому, що Гоа - колишня португальська колонія і лише 60 років тому вона стала Індійською. Місцеві борці за незалежність від Португалії впевнені, що потрібно шанувати місцевих футболістів. Влада ж зведення статуї пояснила тим, що таким чином просто хотіли популяризувати спорт серед молоді.

Читайте такожРоналду підтримав допис у мережі про те, що Мессі не заслужив "Золотий м'яч"

"Дуже розчарований, дізнавшись про зведення статуї Роналду. Навчіться пишатися нашими власними іконами, такими як Самір Наїк та Бруно Коутіньо", "Встановити цього року пам'ятник португальському футболісту - блюзнірсько. Ми засуджуємо це", - заявили жителі Гоа.

Нагадаємо, що раніше після перемоги Португалії на чемпіонаті Європи в 2016 аеропорт на острові Мадейра був перейменований на честь його знаменитого уродженця. З цієї нагоди у фойє повітряної гавані було встановлено пам'ятник Роналду. Бюст вийшов таким безглуздим, що одразу ж обзавівся десятками мемів в інтернеті, а його автор Еммануель Сантош ще довго вислуховував нападки на свою адресу. Однак згодом його замінили на більш вдалий.