В ЄС підготують варіанти санкцій на випадок подальших підривних дій Росії

Єврокомісії доручено запропонувати варіанти додаткових економічних санкцій щодо відповідальних за дестабілізуючі дії Росії.

Єврорада доручила Єврокомісії розробити варіанти обмежувальних заходів, включаючи нові економічні санкції, у відповідь на можливі подальші недружні дії Росії.

У висновках за підсумками першого дня саміту Євросоюзу в Брюсселі йдеться, що Єврорада підкреслила необхідність скоординованої відповіді з боку ЄС на будь-які подальші зловмисні, незаконні і підривні дії Росії, використовуючи всі інструменти, які є у ЄС.

У проекті резолюції саміту, який Німеччина і Франція роздали напередодні на зустрічі дипломатів ЄС, які готували зустріч глав держав і урядів, прямо йдеться про нові санкції.

"Ми обговоримо (на саміті), як ми можемо відповісти на російські провокації", - сказала журналістам перед початком зустрічі європейських лідерів канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Читайте такожЛідери ЄС відмовилися від ідеї саміту з Путіним, яку просували Меркель і Макрон"Європейська рада наголошує на необхідності твердої та скоординованої відповіді з боку ЄС та країн-членів союзу на ворожі дії Росії, відповіді із застосуванням усіх наявних у ЄС засобів та в координації з іншими партнерами. З цією метою Європейська рада також доручає Європейській комісії і високому представнику (ЄС із зовнішньої політики Жозепу Боррелю - ред.) запропонувати варіанти додаткових і ефективних економічних санкцій щодо відповідальних за дестабілізуючі дії Росії", - цитує проект видання Politico, передає Бі-бі-сі.

Вас також можуть зацікавити новини