Олександр Лукашенко / Фото УНІАН

Олександр Таболіч і Юрій Губаревич вирішили зняти свої кандидатури з президентських виборів у Білорусі.

Про це повідомляє TUT.BY.

Губаревич заявив, що припиняє участь у передвиборчій кампанії через незгоду з тим, що відбувається в країні. За його словами, метою його ініціативної групи було привернення уваги до небезпеки проведення виборів під час пандемії.

Відео дня

«Однак репресії наростають з кожним тижнем. Не залишилося і частинки законності», - сказав він.

Читайте також"Це не жарт": Лукашенко заявив про зрив "майдану" в Білорусі

У свою чергу Олександр Таболіч заявив, що його група не зуміла зібрати необхідні 100 тисяч підписів для висунення в кандидати в президенти.

За його словами, він підтримає того кандидата, який буде мати близьку йому і його колегам «позицію щодо збереження і захисту незалежності країни, а також «за збереження традицій і національних цінностей».

Як повідомляв УНІАН, президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. 21 травня розпочався збір підписів виборців для висунення кандидатів. Реєстрація кандидатів триватиме з 5 по 14 липня.

Критики Олександра Лукашенка вказують, що ніякі білоруські вибори за останні 20 років не можна назвати вільними або справедливими.

У центрі столиці Білорусі Мінську 18 червня відбувся майже 7-годинний пікет представників опозиції за підтримку заарештованих активістів.