Лукашенко згоден провести нові вибори / фото REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко передумав і публічно погодився на проведення нових президентських виборів в країні, але з однією умовою.

Читайте також"Ми з Путінім одної думки": Лукашенко пригрозив своим противникам "розбірками" Відповідну заяву він зробив під час спілкування з працівниками Мінського заводу колісних тягачів 17 серпня.

«Буде так мужики: нам треба прийняти нову Конституцію, що ви хотіли. І навіть альтернативщики не заперечували! Ви її повинні прийняти на референдумі, тому що до цього Конституцію ми обирали на референдумі... І за новою Конституцією провести, якщо ви хочете, вибори і парламенту, і президента, і місцевих органів влади», - заявив він.

Лукашенко про проведення нових виборів

16 серпня на провладному мітингу Лукашенко відмовився від проведення повторних президентських виборів. При цьому він заявив, що це сусідні країни примушують Білорусь провести вибори, щоб поставити «на коліна».

17 серпня, виступаючи перед працівниками МЗКТ, Лукашенко сказав, що ніяких виборів не буде: «Ми провели вибори. Поки ви мене не вб'єте, інших виборів не буде».

Протести в Білорусі