Держсекретар США пообіцяв плавний перехід влади "до другої адміністрації Трампа"

Майк Помпео запевнив світову спільноту в тому, що поствиборчий період в Америці проходитиме без ексцесів.

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що після підрахунку кожного "законно" відданого голосу, адміністрація Дональда Трампа залишиться при владі на другий термін, а демократ Джо Байден зазнає поразки.

Помпео зробив цю заяву після того, як практично всі лідери західних країн, включаючи найближчих союзників Вашингтона - Велику Британію і Францію, вже привітали з перемогою на виборах обраного президента Байдена, пише Голос Америки.

"Перехід до другої адміністрації Трампа пройде плавно", - заявив Помпео, виступаючи на прес-конференції в Держдепартаменті.

Держсекретар запевнив світову спільноту в тому, що поствиборчий період в Америці буде проходити без ексцесів. "Ми збираємося підрахувати всі голоси", - заявив Помпео.

Байден, який повинен вступити на посаду 20 січня 2021 року, зіткнувся з ризиками, що загрожують затримати передачу йому влади, оскільки Трамп збирається оскаржити свою поразку на виборах в судовому порядку. Конгрессмени-республіканці підтримали президента, заявляючи, що у Трампа є право на подібні дії.

Читайте такожNew York Times: Трамп втрачає крісло президента США, що він буде робити далі?

Сам Джо Байден, коментуючи заяву Помпео, посміхнувся і запевнив, що ніщо не зупинить передачу влади в США.

Держсекретар не відповів прямо на питання журналіста про те, чи завдає шкоди відмова Трампа визнати свою поразку тим зусиллям, які Держдепартамент прикладає для проведення вільних і справедливих виборів за кордоном. Держсекретар підкреслив, що Держдепартамент робить все можливе "для проведення безпечних і надійних, вільних і справедливих виборів у всьому світі".

Перемога Джо Байдена на виборах у США