Вибори в Туреччині: ключовий опонент Ердогана заявив про втручання РФ (відео)

Киличдароглу закликав росіян "тримати руки подалі від турецької держави".

Кемаль Киличдароглу, головний опонент чинного президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана на майбутніх виборах, заявив про втручання Росії у голосування. 

"Дорогі російські друзі, ви стоїте за монтажами, змовами, контентом Deep Fake і записами, які вчора були викриті в цій країні. Якщо ви хочете продовжити нашу дружбу після 15 травня, тримайте руки подалі від турецької держави. Ми як і раніше виступаємо за співпрацю і дружбу", - написав він в Twitter, продублювавши повідомлення російською та турецькою мовами.

Киличдароглу не уточнив, яке саме російське угруповання причетне до втручання в голосування.

Вибори в Туреччині - що потрібно знати 

У неділю, 14 травня, в містах Туреччини пройдуть одночасно президентські і парламентські вибори, на яких Реджеп Таїп Ердоган, який перебуває при владі 20 років (з 2003 по 2014 – як прем'єр-міністр, з 2014 і донині – як президент), бореться за її збереження. 

Напередодні виборів країну потрясли руйнівні землетруси, які забрали життя 50 тисяч людей. Вони, як і чутки про пережитий інфаркт, негативно позначилися на рейтингах Ердогана.  

Опитування, проведені минулого тижня, показали, що вибори президента Туреччини можуть пройти в один тур, закінчившись програшем Ердогана його ключовому опоненту – Кемалю Киличдароглу (Альянс націй). За даними опитувань KONDA Research, чинний президент отримав підтримку 43,7% опитаних, а Киличдароглу – 49,3%.

Вас також можуть зацікавити новини: