Вибух у порту Бейрута забрав життя понад 180 людей / фото  REUTERS

Рятувальники припинили пошуки людей під завалами будинку у Бейруті (Ліван), які були розпочаті 4 вересня.

Читайте такожЧерез вибух у Бейруті половині ліванців загрожує голод - ООНЯк повідомляє DW, працівники рятувальних служб заявили, що під завалами будинку в Бейруті більше немає жодних ознак життя.

Пошуки людей під уламками будинку почалися, коли чилійські експерти зі спеціально натренованим собакою та відстежувальними пристроями виявили докази ознак життя під завалами. Їхні спеціальні датчики вказували на ознаки пульсу.

Відео дня

З того часу близько 50 рятувальників та волонтерів розчищали завали руками та лопатами. Вони просувалися повільно, оскільки існувала загроза повного руйнування будівлі. Рятувальники розчистили майже всі залишки заваленої будівлі і оголосили про завершення своєї місії.

З технічної точки зору, вже немає жодних ознак життя, заявив керівник чилійської групи фахівців "Топос" ("Кроти") Франциско Лерманда журналістам у столиці Лівану. "Ми перевірили 95 відсотків будівлі за винятком тротуару, який повністю завалений камінням. Можливо, там є тіло, але ми не змогли його знайти", - сказав рятувальник.

Вибух у Бейруті: що відомо

  • Вибух у порту Бейрута на початку серпня забрав життя понад 180 людей. За даними ліванського міністерства охорони здоров'я, семеро людей досі вважаються зниклими безвісти.
  • За даними уряду Лівану, у порту вибухнули 2750 тонн аміачної селітри, яка протягом шести років зберігалася на складі без дотримання необхідних заходів безпеки.
  • Вибух спричинив загострення антиурядових протестів. Під їхнім тиском 10 серпня уряд Лівану на чолі з Хасаном Діабом пішов у відставку. Діаб під час оголошення заяви про відставку зазначив, що в Лівані "система корупції є більшою за державу".