Бої у Нагірному Карабасі поновилися в неділю / Фото REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонних розмовах з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим закликала обидві країни до припинення вогню в районі Нагірного Карабаху.

Про це заявив речник німецького уряду Стеффен Зайберт, повідомляє "Німецька хвиля".

Меркель наголосила, що припинення вогню та переговори є невідкладними, а майданчиком для перемовин може бути ОБСЄ.

Відео дня

Читайте такожНагірний Карабах - історія збройного конфлікту

У свою чергу, у Парижі заявили, що скличуть засідання Мінської групи ОБСЄ у складі Франції, США та Росії. Ця група є посередником у переговорах між Вірменією та Азербайджаном.

"У наступні дні ми задіємо координацію Мінської групи, щоб з'ясувати, що відбулося, хто відповідальний, та знайти вихід із ситуації", - цитує Reuters одного з посадовців в адміністрації президента Франції Еммануеля Макрона.

Заява Вірменії

Тим часом, МЗС Вірменії заявило, що Азербайджан розширює зону бойових дій, включаючи до неї територію Вірменії, а саме - Варденісський район на сході країни.

"ЗС Азербайджану завдали ударів по військових та цивільних інфраструктурах Варденісського району, внаслідок чого вбитий один мирний житель", - наголосили у МЗС Вірменії.

Бої у Нагірному Карабасі: що відбувається в регіоні

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Арцах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Сьогодні Азербайджан і Вірменія повідомили про запеклі бої в зоні нагірно-карабаського конфлікту.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які вимірюються сотнями вбитих і десятками одиниць знищеної бойової техніки.